#fightwithCOVID-19 — Tehnologii & Materiale

Acoperirea cu folia de cupru ca prevenire COVID-19: Prima institutie din Romania care a implementat metoda folosita in Taiwan

Este vorba de folosirea foliei adezive de cupru pentru a acoperi elementele de acces utilizate de populație, precum manerele de usa de la intrare în cladire, butoanele de la lifturi, etc.  pentru a asigura reducerea infecțiilor, în special cele generate de coronavirus.

Conform noilor studii și informărilor oficiale al Ministerului Sănătății, virusul poate supravetui doar 4 ore pe suprafețele de cupru, comparativ cu alte suprafere, cum ar fi oțel inoxidabil și plastic unde s-a descoperit că aceasta poate supraviețui cel mai mult timp, respectiv 2- 3 zile.

Mai mult…

Robotul UVD – cel mai performant instrument actual ce poate fi folosit în lupta cu COVID-19

Am vorbit cu Ana-Maria Stancu, despre robotul care poate fi un aliat puternic în lupta cu COVID-19, în Romania, reușind să-i protejeze pe cei din linia întâi, personalul medical, de zonele infectate.

Cine este Ana-Maria Stancu?

Ana-Maria Stancu este CEO al firmei Bucharest Promo Robots, primul start-up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii Românca De asemenea, Ana-Maria Stancu este fondatorul asociației E-Civis și inițiatoarea proiectului RoboHub, unde organizează cursuri de robotică pentru copiii din familii dezavantajate, a câștigat unul dintre aceste mandate.

Mai mult…

Covid.Soleadify– un tool venit în sprijinul celor care caută echipamente medicale. Florin Tufan, unul din fondatorii Soleadify (agentul de vânzări cu inteligență artificială), s-a gândit să iși aducă contribuția în perioada această de criză si pune la dispoziția tuturor https://covid.soleadify.com, o colectie publică și gratuită de peste 100,000 companii care produc și distribuie echipamente medicale.

Mai mult…

XVision, o aplicație românească,folosită pentru a analiza radiografiile pacienților posibil infectați cu COVID-19.

XVision este o platformă medicală care analizează radiografiile pulmonare folosind inteligența artificială.

Startup-ul a  fost fondat în 2018 de echipa Mindfully Technologies, de la Universitatea Politehnică Timișoara, formată din studenții Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Ștefan Iarca şi Andrei Tenescu, sub coordonarea profesorului Sebastian Fuicu. În 2018, cei 4 studenți au fondat firma Mindfully Technologies SRL și au obținut investiții de la un angel investor, Ciprian Man, și de la fondul de investiții GapMinder, care au intrat în firmă ca asociați.

Mai mult…