Cine este KFactory?

KFactory este primul startup Industry 4.0, finanțat din România, care inovează industria producătoare și optimizează un proces de bază specific în toate sectoarele, respectiv, managementul performanței liniei de producție – cea mai importantă problemă pentru directorii executivi din industria producătoare, așa cum este descris în toate studiile relevante.

KFactory integrează noile tehnologii, cum ar fi IIoT și Machine Learning în procesul de fabricație, transformând un proces clasic într-unul nou, proces în care echipamentele industriale, comenzile, operatorii și echipele de suport sunt actori într-un proces digital bine orchestrat.

Parteneriatul încheiat între Asociația Măgurele Science Park și Kfactory, are ca obiectiv crearea premizelor unei dezvoltări durabile a ecosistemului de inovare în regiunea București-Ilfov, prin implicarea activă a reprezentanților mediului de afaceri în aceste colaborări.

Prin intermediul acestui instrument, partenerii vor putea participa la evenimente și  activități comune, vor putea dezvolta proiecte și vor publica informații utile în cadrul paginilor oficiale web și a canalelor de social media.

Vlad Cazan, Co-founder KFactory: ,,Vedem în Asociația Măgurele Science Park, un partener pentru dezvoltarea de proiecte în zona de cercetare și inovare. Astfel de inițiative, vin în întâmpinarea startup-urilor de a întâlni partenerii potriviți de cercetare și a dezvolta proiecte comune, astfel punând cele mai noi soluții și tehnologii la dispoziția industriilor în care activează. Suntem încrezători că acest acord de colaborare va aduce rezultate imediate, în ceea ce privește dezvoltarea de soluții inovative și cu o valoare adăugată foarte mare pentru industria producătoare, cum ar fi managementul calității, mentenanță predictivă și analiză augmentată (augmented analytics).”

Echipa Asociației Măgurele Science Park: “Un pilon important al acestei comunități, este format din reprezențanții mediului de afaceri, KFactory fiind de acum un partener important pentru comunitatea noastră. Noi susținem că inovarea este foarte importantă pentru mediul de afaceri, întrucât atunci când o firmă dezvoltă proiecte de cercetare în colaborare, are o șansă mult mai mare să genereze produse cu valoare adăugată în nișe de piață pe care alți concurenți nu le exploatează.” 

Despre Asociația Măgurele Science Park

Este o organizație neguvernamentală, nonprofit, apolitică, cu caracter independent și care nu face discriminări pe criterii etnice și/sau confesionale.

Are ca scop stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării, respectiv realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate.

Urmărește inițierea și dezvoltarea cooperării între mediul public (societate), mediile de cercetare și inovare și comunitatea de afaceri, facilitând colaborarea între sectoarele public și privat.

Susține dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, promovarea ideilor antreprenorilor în scopul dezvoltării de parteneriate de colaborare sau identificarea surselor de finanțare necesare transpunerii lor în practică.

Promovează inovarea, valorificarea rezultatelor cercetărilor și tehnologiei; susține dezvoltarea economică bazată pe domeniile de specializare inteligentă; sprijină încheierea unor parteneriate la nivel național și european și crearea de rețele (networking) pentru valorificarea eficientă a rezultatelor cercetării; urmărește atragerea companiilor străine, a fondurilor de investiții și a investitorilor de tip ”bussines angels” pentru finanțarea activității de transfer tehnologic, precum și de modernizare și sprijin în dezvoltarea de start-up-uri și spin-off-uri; urmărește dezvoltarea de infrastructuri si metode în vederea derulării de activități, proiecte, parteneriate în domeniul educațional, cu precădere STEAM, antreprenoriat și inovare.

Care este scopul  KFactory?

KFactory vine în întâmpinarea companiilor de producție ce doresc să crească performanța utilajelor industriale și a operatorilor, toate acestea având ca rezultat creșterea profitabilității. Având la bază conceptele de Industrial Internet of Things (IIoT) și Machine Learning, cumulate cu experiența din industriile IT și producție a fondatorilor, KFactory a reușit în scurt timp să crească cu până la 25% performanța pentru clienții săi, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

Platforma monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul procesului de producție, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate. În cazul în care activitatea noastră prezintă interes pentru dvs., în vederea începerii unei colaborări, ne puteti contacta pe adresa de e-mail: office@magurelesciencepark.ro

AGERPRES: 30 SEPTEMBRIE 2020