Cum a fost la  Climate Innovation Day? 

Pe 9 septembrie 2021 a avut loc  evenimentul Climate Innovation Day, organizat de EIT Climate-KIC Hub România, prin Impact Hub Bucharest.

În cadrul Panelui 2 – ”Rolul cercetării  în inovarea climatică”, realizat cu susținerea Asociației ”Măgurele Science Park”, patru parteneri din comunitatea noastră au discutat despre inițiative, proiecte de cercetare și soluții de inovare climatică din perspectiva organizațiilor pe care le reprezintă.

Subiectele vizate au fost: 

 – Rolul cercetării în dezvoltarea unui ecosistem verde în România;

–  Cum se implică partenerii noștri MSP în cercetarea și dezvoltarea de soluții eco-inovatoare?;

– Prezentarea inițiativelor și proiectelor de cercetare și solutii de inovare climatică punctuale realizate de aceștia.

 

Esti interesat de zona ”green”? Pe 9 septembrie 2021, începând cu ora 9:30 are loc, online, evenimentul Climate Innovation Day, organizat de EIT Climate-KIC Hub România, prin Impact Hub Bucharest.

Subiectele abordate in cadrul evenimentului:

  • Cum accelerăm tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice
  • Care sunt trendurile și direcțiile propuse la nivel european
  • Ce inițiative, proiecte de cercetare și soluții de inovare climatică se rezolvă la nivel local
  • Black Sea ClimAccelerator  - Lansarea mapării startup-urilor green și a actorilor cheie din România și Bulgaria care își aduc contribuția în acest domeniu

În cadrul Panelui 2 – ”Rolul cercetării  în inovarea climatică”, realizat cu susținerea Asociației ”Măgurele Science Park”, patru parteneri din comunitatea noastră vor prezenta și discuta despre inițiative, proiecte de cercetare și soluții de inovare climatică dezvoltate la nivel local:

pRESEDINTE AL SENATULUI UPB

Tudor Prisecaru 

Prof. Dr. Ing. Tudor Prisecaru este Doctor inginer în științe tehnice, specializarea Cazane de abur, Prorector din 2016 și fost secretar de stat pentru Cercetare.

În anul 1996 și 2018 a facut parte din echipa de cercetători care a primit premiul AGIR în domeniul Ingineriei Resurselor Naturale si a Energiei.

👉 Este boardul directorilor Institutului International de Cercetari Theodore con Karman de langa Bruxelles;

👉 Este reprezentant al Romaniei la EIT institutul European de Tehnologie cu sediul la Budapesta;

👉 Membru in Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabila de pe langa Departamentul Guvernului pt Dezvoltare Durabila ( Borbely);

👉 Conducator de doctorat.

Cercetator Științific - IFIN-HH

Bogdan Vamanu 

Dr. Bogdan Vamanu este cercetator stiintific in cadrul grupului Mediu al Departamentului pentru Fizica Vietii si Mediului (DFVM) al IFIN-HH.

Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica din Bucuresti (2001), Dr. Vamanu a obtinut titlul de master (Studii aprofundate) in specializarea Sisteme inteligente in anul 2002 (Facultatea de Automatica si Calculatoare) si titlul de Doctor in Inginerie industriala (Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor) in anul 2007, in cadrul aceleiasi universitati. Inca de la momentul angajarii in IFIN-HH (2001), activitatile desfasurate s-au aflat sub umbrela larga a modelarii, simularii si vizualizarii (MS&V) in domeniul analizei riscurilor si vulnerabilitatilor societale induse de activitatile umane si evenimente naturale.

Director Științific - INCERTRANS SA București

Miron Zapciu 

Director Științific la Institutul de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS SA BucureștiProfesor universitar la Universitatea POLITEHNICA din București

Conducător de doctorat în domeniul Inginerie Industrială

Recunoaștere internațională:

Profesor invitat pentru activități de cercetare la INSA Lyon,        Universitatea Bordeaux 1, Universitatea din Nantes;

 Contractare pentru Dacia-Renault a unor activitați de proiectare Catia a dispozitivelor de prindere a elementelor de caroserie pentru modelul Logan, proiect X90;

 Director de proiect în cadrul a 22 de contracte de cercetare naționale/internaționale finalizate.

Lector universitar doctor - UB

Remus Prăvălie 

Cadru didactic la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Geografie, fiind lect. univ. dr. în cadrul Departamentului de Meteorologie – Hidrologie;

Director și membru în diferite proiecte interdisciplinare de cercetare;

Recent, activitatea sa științifică a atras atenția Organizației Națiunilor Unite. Această instituție globală extrem de importantă a promovat online, prin intermediul Convenției Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării, două lucrări științifice coordonate și publicate de Remus Prăvălie în 2021, care au legătură cu degradarea terenurilor arabile globale și care au fost considerate valoroase pentru comunitatea științifică internațională și pentru politicile mondiale ale degradării terenurilor.