agileroo

Domeniu – Educațional

Singura școală de programare din România unde copiii învață și antreprenoriat, nu doar cod, prin urmare și „soft-skills”(abilități sociale), nu doar „tech-skills „. Fiecare curs de programare se finalizează cu un proiect practic prezentat în fața comunității într-o sesiune de „pitching” – astfel se dezvoltă și abilitățile de comunicare, colaborare, vorbit în public, gândire antreprenorială și, finalmente, inteligență emoțională.

„De fiecare data cand predau, conexiunea umana care se creaza intre mine si copiii sau tinerii carora ma adresez este o mare bucurie si satisfactie pentru mine. De aceea voi continua sa predau si sa tin conferinte ori de cate ori voi fi invitata si imi va permite timpul. In cadrul workshopului organizat in preajma zilei copilului, veti invata in doar 90 de minute cum sa „codați” primul vostru joc in Python.” – Diana Lefter 

Diana Lefter este profesor de matematică, programator și antreprenor. După 20 de ani petrecuți în Canada și Europa, ca programator și manager,  Diana a revenit în România și a fondat școala de programare și antreprenoriat pentru copii și adolescenți, agileroo.

Peste 200 de copii si adolescenti au absolvit scoala in mai putin de 2 ani – iata câteva link-uri relevante pentru „experiența agileroo”:

Proiect Python la care s-a lucrat în echipă:

https://www.youtube.com/watch?v=B_xlvl5VT1g

Testimoniale – ce spun copiii despre experiența agileroo:

https://www.youtube.com/watch?v=3i_ri_ave3Y…

Interviurile agileroo – adolescenții povestesc:

https://www.youtube.com/watch?v=-8edwOnr06Y

Primul hackathon pentru copii din România, organizat in colaborare cu Facultatea de Automatica si Calculatoare „Gh.Asachi” din Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=C4qVa_7EATE