3D in School – noul concurs de modelare & printare 3D organizat de Asociația Măgurele Science Park

 

Pentru Asociația „Măgurele Science Park” (AMSP), educația sănătoasă se naște prin joacă, pe bază de mici proiecte care stimulează imaginația și creativitatea.

Continuând tradiția instaurată în 2021, AMSP, în colaborare cu FormWerk, Tryamm Trading Consulting Stas Computer, Romanian InSpace Engineering și CardioScience, organizează în perioada septembrie-noiembrie 2022 Concursul de modelare și printare 3D – 3D in School.

Competiția face parte din proiectele educaționale inițiate și organizate de către Asociația „Măgurele Science Park” împreună cu partenerii săi și își propune atragerea elevilor din regiunea București-Ilfov către științele de tip STEM (Science, Technology, Engineering, Math) în activități inovativ-creative, prin intermediul modelării și printării 3D.

Concursul de Modelare și printare 3D – 3D in School se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie 2022 și are cinci etape:

 1. Înscrierea și selecția participanților: perioada de înscriere se desfășoară în intervalul 23.09-07.10.2022, ora 23:59. Selecția participanților se va face în perioada 7-17.10.2022, iar elevii selectați vor fi anunțați pe 18.10.2022;
 2. Sesiune I (online) de modelare și printare 3D, lucru individual + selecția pentru Sesiunea II: 18.10.22-01.11.2022;
 3. Sesiunea II de modelare și printare 3D: 1-15.11.2022;
 4. Predarea proiectelor finale + jurizare: predarea lucrărilor se face pe 22.11.2022, iar jurizarea are loc în intervalul 23-24.11.2022;
 5. Premierea: noiembrie 2021 (data exactă va fi anunțata cu cel puțin 10 zile înainte de eveniment).

Perioadele sunt estimative și pot suferi modificări, care vor fi anunțate din timp participanților.

Cine poate participa?

Competiția este deschisă tuturor elevilor de clasa a VI-a, a VII-a și a VIII -a, care locuiesc și învață în Municipiul București și județul Ilfov.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, participă la concurs și:

 1. Completează formularul de înscriere;
 2. Înregistrează-te într-un scurt clip video în care să te prezinți (cine ești, ce îți place să faci) și în care să ne spui cum anume crezi că procesele de modelare & printare 3D pot face materia ta preferată de la școală mai interesantă și mai ușor de înțeles;
 3. Roagă-ți unul dintre părinți să semneze acordul pentru participarea ta în concurs.

Formularul de înscriere, clipul și acordul părintelui trebuie trimise la adresa [email protected] si vor avea subiectul 3D in School + numele și prenumele tău.

Juriul

Juriul este format din 3 (trei) persoane:

 • Ana Maria Stancu – RoboHub

Ana-Maria Stancu este CEO al Bucharest Robots – primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii și fondatoare a RoboHub – un centru de învățare în domeniul roboticii și programării, în special pentru copiii din grupurile vulnerabile, dar și pentru restul copiilor sau adulților.

 • Ana Melinte – Exigo Health

Ana-Maria Melinte face parte din echipa Unibuc Robotics și este coordonator al laboratorului de Printare și Modelare 3D din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea din București.

 • Yannick Bastian – FormWerk

Yannick Bastian, cunoscut și ca Dl. Locomotivă 3D”, este inginer mecanic, specializat în energii regenerabile și președintele fondator FormWerk România.

După studiile extinse desfășurate în Germania și Danemarca și după dezvoltarea cu succes a câtorva proiecte cu energii regenerabile în Germania, a devenit dezvoltatorul internațional de proiecte pentru regiunea Balcanilor, cu responsabilități în energii regenerabile în Turcia, Grecia, Bulgaria și România. Apoi a continuat cu entuziasmul său molipsitor și inepuizabil să-și reinventeze cariera și, în 2013, și-a transformat hobby-ul – imprimarea 3D – într-o afacere de succes, FormWerk, destinația principală în ce privește soluțiile de imprimare 3D adaptate clienților.

Premii

Premiile acordate în concurs sunt oferite de sponsorii FormWerk, Tryamm Trading Consulting, Stas Computer, Romanian InSpace Engineering și CardioScience, după cum urmează:

 • Locul I – imprimantă 3D
 • Locul II – tabletă grafică
 • Locul III – laptop

IMPORTANT!

Citește cu atenție REGULAMENTUL CONCURSULUI și nu ezita să ne scrii dacă ai vreo nelămurire / sugestie.

Persoană de contact: Luiza Popescu, [email protected], 0740 701 284

***

Documentele de care ai nevoie:


 

Despre organizator

Asociația MSP sprijină Consiliul Județean Ilfov în derularea activităților specifice necesare realizării proiectului investițional Parc Științific și Tehnologic “Măgurele Science Park”, având ca prim obiectiv dezvoltarea comunității (reprezentanți ai universităților, institutelor naționale de cercetare – dezvoltare, mediului privat, antreprenorilor, studenților, elevilor, autorităților, etc) și crearea de legături de colaborare între actorii acestei comunități.

 

este un proiect dezvoltat de Asociația ”Măgurele Science Park”, un laborator digital inteligent ce funcționează ca un centru educațional gratuit, unde copiii și adolescenții sunt așteptați să învețe și să experimenteze cu ajutorul  tehnologiei de ultimă generație.SmartLab Măgurele este un proiect dezvoltat de Asociația ”Măgurele Science Park”, un laborator digital inteligent ce funcționează ca un centru educațional gratuit, unde copiii și adolescenții sunt așteptați să învețe și să experimenteze cu tehnologii de ultimă generație.

 

 Despre parteneri 

 

 

FormWerk, sponsorul competiției, este o companie specializată în tehnologii 3D, în primul rând imprimare 3D, și își propune să devină lider în furnizarea de echipamente și servicii profesionale.

 

Înființată în București în anul 1993, Tryamm Trading Consulting S.R.L. a dezvoltat un portofoliu extins și important de clienți, atât în mediul privat, cât și în cel guvernamental.

Soluţiile oferite sunt personalizate pentru fiecare client, fiind rezultatul auditării situației existente de către specialiștii companiei și au ca scop optimizarea proceselor și a mediului de lucru, controlul și reducerea costurilor pe toată perioada de viață a documentului, reducerea impactului asupra mediului înconjurător și, nu în ultimul rând, întărirea securităţii cibernetice.

Stas Computer S.R.L. este o companie dedicată livrării de servicii și echipamente IT la cele mai înalte standarde. Înființată în 2004, compania și-a dezvoltat în mod continuu și constant atât competențele tehnice, cât și portofoliul de produse și servicii, asumându-și cu responsabilitate și coerență rolul de partener fidel și corect pentru toți clienții săi.

 

 

Romanian Inspace Engineering S.R.L. este un startup înființat în 2017 de o echipă de cercetători cu experiență profesională complementară și construit în jurul unui nucleu experimentat de proiecte legate de spațiu. Compania reprezintă efortul membrilor fondatori de a-și îndrepta experiența trecută, ca echipă într-un institut național de cercetare spatială romanească, către aplicațiile industriale și comerciale din același domeniu.

 

 

 

CardioScience este un start-up românesc, fondat în 2018, a cărei misiune este de educarea publicului larg în identificarea și combaterea factorilor de risc cardiovascular și a altor boli netransmisibile și instruirea populației generale în tehnica de a face față urgențelor vitale.

 

Consiliul Județean Ilfov este unul dintre membrii fondatori ai Asociației ”Măgurele Science Park” (MSP), care sprijină și promovează inițiativele MSP.

Articole Eveniment