Despre noi

În 2016, s-a înființat Asociația Măgurele Science Park, concept ce va contribui la dezvoltarea antreprenoriatului inovator la nivel regional și național, prin crearea de legături între industrie și cercetare și prin asigurarea cadrului necesar dialogului permanent între cele două.
Inițiativa înfiinţării acestei asociații aparține Consiliului Județean Ilfov, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH) și Primăriei Orașului Măgurele și este susținut de Universitatea Politehnică Bucureşti şi de Universitatea Bucureşti, dar şi de instituţii locale, regionale, guvernamentale, de institutele de cercetare de pe Platforma Măgurele, dar și de mediul de afaceri de tip high tech..

AMSP este motorul dezvoltării celui mai mare Parc Științific si Tehnologic de ultimă generație din România, care facilitează dialogul dintre cercetători si mediul academic, antreprenoriat și sectorul de afaceri si autoritățile publice.

Scop:

stimularea economiei regionale și creșterea competitivității economice prin intermediul transferului tehnologic și inovării

realizarea unui transfer mai intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative

Cui ne adresăm?

 

Institutelor nationale de cercetare și dezvoltare, centrelor de cercetare, universitatilor, firmelor mici și mijlocii, studenților și elevilor, comunităților locale și naționale, alte huburi locale, parcuri științifice și de inovare, organisme.

Obiectivele strategice:

N

Dezvoltarea potențialului științific, tehnic și economic la nivel regional

N

Cresterea spiritului antreprenorial

N

Valorificarea rezultatelor cercetarii

N

Intensificarea transferului tehnologic intens al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, servicii și aplicații comerciale inovative, în scopul facilitării diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în piață și societate.

Asociația MSP sprijină Consiliul Județean Ilfov în derularea activităților specifice necesare realizării proiectului investițional Parc Științific și Tehnologic “Măgurele Science Park”, având că prim obiectiv dezvoltarea comunității (reprezentanți ai universităților, institutelor naționale de cercetare – dezvoltare, mediului privat, antreprenorilor, studenților, elevilor, autorităților, etc.) în jurul acestui proiect investițional și crearea de legături de colaborare între actorii acestei comunități.
Cei 3 piloni pe care se bazează dezvoltarea comunității la nivel regional sunt:

Cercetare

Universități, institute naționale de cercetare, societăți private cu capacitate de cercetare

Mediul de afaceri

IMM, antreprenori, firme mari, multinaționale

Educație

Inspectoratul Județean Școlar, școli, licee

Cariere

 

Vino în echipa noastră! 

Alege o carieră în:

  • management de proiect
  • relații internaționale
  • dezvoltare comunitate

 

Dacă vrei să ni te alături, ne poți trimite CV-ul tău la adresa de e-mail: office@magurelesciencepark.ro

JOB-URI in COMUNITATEA MSP

Echipa

Mădălin Ioniță

Director Executiv

În calitate de lider, reușeste să-și ajute echipa să-și depășească limitele și de asemenea, să-i motiveze. Mădălin transmite celor din jurul său valorile după care se ghidează în tot ceea ce face: spirit inovator, accent pe rezultate, respect și integritate.

Are peste 20 ani de experiență profesională în managementul proiectelor și dezvoltarea afacerilor, începând cu coordonarea și gestionarea serviciilor de consultanță pentru IMM-uri. A fost implicat – în calitate de coordonator sau responsabil de proiect – în mai mult de 50 de proiecte naționale și / sau internaționale care finanțează dezvoltarea afacerilor, dezvoltarea infrastructurii de cercetare, înființarea de start-up-uri și spin-off-uri, instruirea persoanelor  prin diferite programe ale CE, cum ar fi Eureka, SAVE, PC FP, Youth, Phare. De asemenea, are experiență și cunoștințe despre ecosistemul de inovare din România, având o capacitate dovedită de a sprijini organizațiile să aplice în proiecte inovatoare.

Paula Bădinu

Consultant
Management

Este liantul a tot ce înseamnă promovare în Asociația “Măgurele Science Park” fiind implicată în promovarea tehnologiilor inovative din cadrul comunității.  Experiența în scrierea și derularea de proiecte cu finanțare nerambursabilă, în domeniul consultantei în afaceri, interacțiunea cu oamenii i-au oferit ocazia de a dobândi competente și abilităţi sociale, deprinderi de comunicare interpersonală și ușurință în stabilirea contactelor cu partenerii din comunitatea MSP.

Laurențiu Dinu

Tehnician
rețea calculatoare

Pasionat de modelare și printare 3D, cu experiență de peste 3 ani în domeniu și mereu dornic să-i invețe pe alții.
Datorită lui, modulele oferite de asociatia noastra sunt foarte apreciate de elevii.

Gilda Venturatos

Asistent Manager

Energică, atentă la detalii, responsabilă, Gilda este implicată în organizarea activității financiare si administrative a asociației noastre.
Are experiență de peste 5 ani în poziții similare, reușind să acumuleze abilități de comunicare și organizare.

Luiza Popescu

Expert PR & Comunicare

În cadrul echipei, Luiza este responsabilă de tot ceea ce înseamnă promovare și comunicare, atât pentru Asociație, cât și pentru actorii din comunitatea #MSP. Entuziastă și conectată la trenduri (are grijă să nu rateze niciun #hashtag nou apărut în social media),  este o fire motivată, căreia îi plac oamenii și se dă în vânt după provocări. Lucrează constant la perfecționarea propriei persoane și și-a propus să nu treacă nicio zi fără să învețe (măcar) un lucru nou.

Roxana Lupaşcu

Expert inovare & dezvoltare

Roxana este un profesionist cu 20 de ani de experiență (management general, dezvoltarea afacerilor și managementul investițiilor) în industria financiară și de business, având o înțelegere aprofundată a pieței și capacitatea de a crea strategii competitive și inovatoare și de a conduce cu succes noi proiecte. În cadrul Asociației, Roxana este expert Inovare și Dezvoltare.

În timpul liber, este voluntară în diverse ONG-uri și militează pentru cauze precum abilitarea economică, mediu, drepturile omului, accesibilitate, dezvoltare durabilă, educație, sănătate și ajutor umanitar.

Pasionată de design thinking și creativitate, Roxana este conectată constant cu trendurile din sfera tehnologiei și a inovației, cu precădere cu cele care vizează economia circulară, eficiența energetică și eco-inovarea. Cu o gândire strategică și capabilă să identifice oportunități în cadrul evoluțiilor pieței, inovațiilor și provocărilor, Roxana crede în tradiție și inovație, autenticitate și pasiune.

Andreea Iancu

Expert inovare & dezvoltare

Andreea are experiență în domeniul politicilor pentru educație și inovare, obținută în cadrul mai multor organizații din administrația publică, unde a interacționat cu stakeholderi variați pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc. 
În ultimii patru ani a lucrat cu startup-uri de tehnologie în cadrul unui program de accelerare pentru tineri antreprenori dar și într-un proiect de dezvoltare al comunității fondatorilor de startup-uri din România. 
Analitică din fire și cu o pasiune molipsitoare pentru cercetare, Andreea crede în crearea legăturilor sănătoase între oameni și organizații prin înțelegerea corectă a nevoilor fiecărei părți și explorarea oportunităților prin curiozitate, creativitate și flexibilitate.