Despre noi

MAGURELE SCIENCE PARK este un proiect esențial pentru concretizarea obiectivelor de dezvoltare regională ale proiectului Nuclear Physics și pentru valorizarea economică a rezultatelor cercetării de pe întreaga platformă Măgurele.

Studiul de fezabilitate, realizat cu sprijinul Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice, demonstrează necesitatea iminentă a acestei investiții, dar și obligativitatea construirii parcului în imediata vecinătate a proiectului ELI – NP, respectiv în orașul Măgurele, recunoscut de Societatea Europeană a Fizicii drept Loc istoric al fizicii.

Parcul Științific de la Măgurele va permite convergența celor mai competitive sectoare ale cercetării românești, respectiv ale antreprenoriatului inovator, începând cu proiectul de impact European ELI-NP.

Acesta va contribui la dezvoltarea unei locații și a unui ecosistem atractiv pentru instituțiile și companiile naționale și internaționale bazate pe cunoaștere și, în consecință, va avea contribuții importante la dezvoltarea economică la nivel regional și național.

CE NE PROPUNEM

Obiectiv #1

Atragerea și susținerea talentelor cu scopul de a schimba tendința exodului de inteligență din România

Obiectiv #2

Contribuția la schimbarea/modernizarea profilului urban al orașului Măgurele și al regiunii București-Ilfov

Obiectiv #3

Sprijinirea comercializării rezultatelor de cercetare și dezvoltare și ale sistemelor de spin-off din cadrul Universităților și Institutelor de Cercetare și participarea la crearea culturii relevante în acest domeniu

Ce vom construi în prima fază a proiectului Magurele Science Park

Centrul de Excelență în Cercetare, Diagnosticare și Tratament pentru Sănătate
Centrul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor
Centrul de Transfer Tehnologic
Centrul de Cercetare Materiale Avansate
Centrul de Inovare
Incubatorul de Afaceri
Centrul de Conferințe și Birouri
Muzeul Viitorului

ETAPELE DE DEZVOLTARE ALE MSP
Estimări FAZA I

28700+ mp

SUPRAFATA DESFASURATA

7397+ mp

SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ

800+

LOCURI DE MUNCĂ

80+

COMPANII

Centrul de Excelență în Cercetare, Diagnosticare și Tratament pentru Sănătate

Este un proiect uriaș pentru România, posibil cu atât mai mult cu cât existența ELI-NP ne permite să gândim dincolo de limite. Cercetătorii noștri sunt pregătiți să producă noi elemente pentru depistarea sau tratarea unor boli. Și nu este vorba despre orice afecțiune, ci unele dintre de cele mai grave, cum ar fi cancerul sau bolile cardio-vasculare.

Stadiul MSP

Faza studiului de fezabilitate 90%
Faza elaborarii planurilor si a parteneriatelor 15%
Faza de implementare 5%