Ce beneficii îți aduc proiectele precum EntrepLoading dacă ești student?

E greu de spus câți dintre tinerii din România se nasc cu un simț al antreprenoriatului sau și-l formează după absolvire, însă cu siguranță toți studenții care participă în cadrul proiectului “EntrepLoading…” recunosc oportunitățile unice și își dezvoltă un prim set de abilități care îi ajută să își transforme visul în realitate.

Proiectul “EntrepLoading…” se bucură de succes în rândul studenților – peste 500 dintre aceștia și-au manifestat interesul, iar 383 au fost acceptați la cursuri și 160 sunt în proces de absolvire.  Din cele 28 de grupe se vor alege 22 de startup-uri ce vor fi selectate spre finanțare și vor beneficia de un ajutor de minimis de 60.000 de euro pentru planul de afaceri propus.

“EntrepLoading…” vizează creșterea angajabilității studenților printr-o serie de activități de formare profesională în domeniul antreprenorial, proiect cofinanțat din Programul POCU/829/6/13/141274.

În cadrul dezbaterii online din data de 24.03.2022 au interacționat atât reprezentanți din cadrul proiectului, cât și parteneri ai mediului de afaceri, public, academic și studenți.

Fiecare partener a punctat importanța antreprenoriatului în rândul studenților. 

Cristian Negrescu,Prorector la Universitatea POLITEHNICA Bucureşti și responsabil proiect din partea UPB, a subliniat importanța culturii antreprenoriale în detrimentul mentalității de angajat.

Mihaela Toader, Președinta Asociației Măgurele Science Park, a întărit ideea importanței comunității pentru viitorii antreprenori și pune la dispoziție infrastructura laboratoarelor RoboLab și SmartLab și accesul la o comunitate deja formată de experți ai mediului de cercetare și de afaceri.

“Vă oferim infrastructura noastră și accesul la o paleta largă de experți din mediul de afaceri. Câștigați o rețea vastă de colaborare B2B la nivel național și internațional”.

Florin Jianu, Președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România, este unul dintre cei mai de succes antreprenori români și cel mai mare susținător al mediului de afaceri atât la nivel național, cât și european. El i-a sfătuit pe tineri să privească mai ales spre eșecuri pentru a învăța.

“Despre antreprenoriat se învață mai ales din înfrângeri. Cei 350 care intră în cadrul proiectului sunt norocoși prin prisma educației primite. Cel mai important lucru este mentoratul. Puterea de a învăța în mod continuu, de a avea curaj, de a schimba mentalitatea, de a fi responsabil social”.

Alte sfaturi generale pentru studenți de la speakerii evenimentului au pus accentul pe importanța încrederii în propria persoană, elaborarea unei strategii coerente și abordarea responsabilității sociale.

Până pe 31 martie, studenții mai au timp să își înscrie planul de afaceri în concurs, intrând astfel în cursa pentru cei 60.000 de euro necesari înființării startup-ului lor.

Aceștia trebuie să acceseze platforma de înregistrare a planurilor de afaceri la https://entreploading.student-antreprenor.ro/, să citească metodologia de organizare a concursului, iar dacă au deja un curs de antreprenoriat finalizat, se pot înscrie cu propriul plan.

Program cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 POCU/829/6/13/141274.


Pentru informații suplimentare referitoare la proiect:

Luiza Popescu, Expert Informare, [email protected],

Tel: 021/212.56.95 int.110.

Mai multe detalii despre proiect se găsesc în această Prezentare sau pe pagina de Facebook dedicată proiectului.