#fightwithCOVID-19 — Finanțări

UEFISCDI vine în ajutorul cercetătorilor în contextul COVID-19 și lansează șapte competiții în cadrul Soluții – 2020 din Subprogramul 2.1 Competitivitate prin cercetare, dezvoltare şi inovare

Bugetul dedicat finanțării acestor proiecte vine ca urmare a anunțului din 27 martie al Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), prin care s-a comunicat un buget de 25 de milioane de lei pentru a finanța proiecte de cercetare privind limitarea extinderii şi combaterea epidemiei de SARS-COV-2

Mai mult…

Finanțări noi pentru cercetători

Au apărut noi apeluri de finanțări puse la dispozitie de catre Ministerul Cercetării și Inovării destinate găsirii unor soluții în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

Termenul limită de depunere a expresiilor de interes este 21.04.2020 pentru toate cele 9 apeluri.

Mai mult…

Granturi oferite de DIGIFED

DigiFed oferă granturi de până la 55.000 €, precum și suport tehnic și de afaceri pentru dezvoltarea de aplicații inteligente în Europa.

DigiFed oferă granturi de până la 55.000 €, precum și suport tehnic și de afaceri pentru dezvoltarea de aplicații inteligente în Europa.

Cine poate depune? Companii industriale de top, organizații de cercetare de talie mondială, acceleratoare de inovare și investitori privaț

Suma oferită-Până la 55.000 € în finanțare – reprezentând 70% din bugetul declarat al proiectului

Mai multe informații aici

Apel de finantare pentru transfer tehnologic în sănătate

Aceste apeluri oferite prin DIH HERO(Digital Innovation Hub Healthcare Robotic) sunt menite să stimuleze transferul de tehnologie din exterior și să creeze noi legături în cadrul lanțului valoric, permițând impactul societal & economic.

Mai multe informații aici


EIT RawMaterials deschide apel de finantare destinat IMM-urilor pentru a stimula lansarea de noi produse și servicii pe piață

EIT RawMaterials este implicat in sustinerea intrepridnerilor mici si mijlocii intrucat acestea au activitati care vor imbunatati capacitatea de inovatie in cadrul comunitatii din care fac parte.Scopul apelului de finantare este de a creste si accelera lansarea de noi produse pe piata, în contextul lanturilor de valoare si a zonelor de interes privind EIT RawMaterials Lighthouses on Sustainable Discovery and Supply, Sustainable Materials for Future Mobility, Raw Materials and Circular Societies. Acest apel de finantare sustine inovatia si crearea intreprinderilor, accelerand comercializarea  produselor innovative  in beneficiul cetatenilor europeni.

Propunerea trebuie depusă până la 6 mai 2020, la ora 13,00, prin intermediul SeedBook.

Rezultatele evaluarii proiectelor vor fi comunicate nu mai tarziu de 1 iunie inclusiv.  

Mai multe informații aici

Schemele de sprijin pentru IMM-uri adoptate de Guvern la finalul săptămânii trecute, au fost publicate in M.O.

OUG 130, prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro persoanelor fizice autorizate, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 705 din 06.08.2020, partea I.

Aici poti afla mai multe.