Creăm comunitatea și dezvoltăm legături.

Construim comunitatea din jurul proiectului investițional “Parc Științific și Tehnologic – Măgurele Science Park” prin punți de legătură între antreprenori și cercetători pentru sprijinirea unui transfer tehnologic eficient.

Servicii pentru cercetători

Informare

Creșterea nivelului de informare si constientizare a comunității de cercetare pe aspect de interes, inclusiv surse de finanțare, evenimente tematice, etc.. Detalii.

Întâlniri

Asociația organizează evenimente pentru a sprijini comunitatea de cercetare pe tematici de interes și a stabili colaborări cu potențiali parteneri. Detalii.

Matchmaking cu zona de business

Comunitatea de cercetare este pusă în legătură cu nevoia de dezvoltare a mediului de afaceri și expertiza existentă la acești actori.

Instruire

Organizează sesiuni de instruire funcție de nevoile comunității de cercetare, pe tematici diverse (marketing, drepturi de proprietate intelectuală, identificare de parteneri, …).

Promovare

Promovează oferta de cercetarea comunității din jurul proiectului investițional “Măgurele Science Park”.

Servicii pentru companii

Informare

Se prezintă oferta și expertiza de cercetare existentă.

Întâlniri

Asociația organizează evenimente pentru a sprijini companiile să identifice relații de colaborare cu actori din ecosistemul CDI.

Matchmaking cu cercetători

Mediului privat îi este promovată expertiza și infrastructurile de cercetare existente, cu care pot adresa nevoile de dezvoltare și colaborare.

Instruire

Organizează sesiuni de instruire funcție de nevoile mediului privat, pe tematici diverse (surse de finanțare, identificare de parteneri,…).

Promovare ofertă companii

Promovează expertiza tehnologică existentă în comunitatea din jurul proiectului investițional “Măgurele Science Park”.

Internaționalizare

Promovarea produselor, proceselor și tehnologiilor inovative pe piețe externe..

Servicii pentru educație

SmartLab

Instruire și activități practice privind folosirea tehnologiilor inovative în mediul educațional – imprimarea 3D, roboți, inteligență artificială.

RoboLab

Sprijinirea elevilor în identificarea abilităților în robotică și participarea lor la competiții.

Școala de Vară

Createrea potențialului antreprenorial în rândul elevilor prin participarea la “Școala de Vară“ de la Măgurele, cu tematici de interes (tehnologiile inovative și procesul educațional, antreprenoriat și inovare)..

Metode noi

Initiațive și proiecte care vin în sprijinul profesorilor pentru implementarea de noi metode de predare în școlile din județul Ilfov.

ULTIMELE NOUTĂȚI

Enterprise Europe Network (EEN): cum poți primi sprijin pentru creșterea afacerii

“Nu putem descoperi noi oceane dacă nu avem curajul să ne îndepărtăm de mal”, spunea scriitorul francez Andre Gide. În felul acesta, multe dintre firmele românești (de tip startup și scaleup) încearcă să-și extindă operațiunile pe alte piețe externe în speranța...

RETROSPECTIVĂ – SMEs engagement for a GREEN transition

Cu precădere în ultimii ani, sustenabilitatea a fost propulsată la rangul de problemă discutată pe scară largă de autorități și experți, pe toate canalele de comunicare. Deși încă există foarte multe persoane asupra cărora conceptul de tranziție verde încă nu are...

INTERVIU | Alexandru Topor, CEO @ Prometheus Technologies

Prometheus Technologies este un start-up orientat către dezvoltarea de soluții software inovatoare în domeniul educației financiare, înscris în rețeaua EEN de echipa MSP. Compania a participat în 2022 în cadrul programului „Leaders în Innovation Fellowship Global”...

Anunț angajare Consultant în management – Cod COR 242101

Asociația Măgurele Science Park organizează selecție de candidați pentru ocuparea funcției vacante de: Consultant în management – Cod COR 242101 Data lansare anunt: 20.02.2023 Atribuții ale postului ofertat: Propune, implementeaza si monitorizeaza...

Ora de știut. Să dărâmăm zidurile claselor…!

Suntem extrem de bucuroși să afirmăm că propunerea noastră de curs opțional „Ora de știut” are un mare succes. În 31 de școli, profesori cu specialități diferite (geografie, fizică, biologie, chimie) dezvoltă activități de învățare cu un puternic caracter integrat. Am...

Sondaj | Disponibilitatea și potențialul organizațiilor inovatoare din regiunea BI de a-și stabili prezența în Măgurele Science Park

Parcul Științific Măgurele (MSP) „Măgurele Science Park” Comisia Europeană a aprobat oficial Programul Regional București-Ilfov 2021-2027, proiectul investiţional “Măgurele Science Park” fiind inclus în lista de proiecte strategice în cadrul Priorității 1: O regiune...

Cities of Tomorrow #11 revine pe 21-28 martie 2023

Un nou an, un nou Cities of Tomorrow – Camera de Comert si Industrie Romano-Germana organizeaza editia a 11-a a evenimentului pentru dezvoltarea sustenabila a oraselor si regiunilor din Romania. De peste un deceniu conferinta de top ofera o platforma pentru schimbul...

Despre cum putem să facem Agile altfel, un interviu cu Daniela Ganea.

Agile Mammoths Games revine pe 9 martie în Cluj-Napoca Colors in Projects aduce în Cluj cea de a XII-a ediție a Agile Mammoths Games (o FUN-ferință pe teme de Agile project management), la Grand Hotel Italia în data de 9 martie. Colors in Projects este o companie de...

POLYRISK – Proiect – Understanding exposure and toxicity of Micro- and Nano-Plastic contaminants in humans

Proiectul POLYRISK are ca scop prezentarea riscurilor pe care le prezinta particulele micro- si nano-plastice (MNP) care sunt omniprezente in mediul înconjurător si sunt susceptibile sa intre in corpul uman prin inhalare si ingestie. Cunoștințele existente despre...

B2Com | Jobful – care sunt avantajele digitalizării procesului de recrutare?

Asociația ”Măgurele Science Park” continuă inițiativele de tip Science/Business/Education prin care dezvoltă comunitatea și creează punți de legătură între actorii acesteia (universități, organizații de cercetare, mediul de afaceri și autorități). În decembrie,...

Membrii fondatori

Membrii fondatori

EDUHUB

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Pentru elevi

Descriere

Pentru profesori

Descriere

Evenimente

Descriere

Resurse

Descriere

SMARTLAB

Imaginar -Virtual – Real

SMARTLAB

Imaginar -Virtual – Real

SMARTLAB

Imaginar -Virtual – Real

Pentru elevi

Exersează-ți creativitatea într-o lume digitală. Tehnologii din viitor pentru educația ta din prezent.

SmartLab

Imaginar – Virtual -Real

 

Robolab

Robotica pe înțelesul tău

fablab

Unde aducem în realitate ceea ce am creat virtual

MEMBRII FONDATORI

MEMBRII ASOCIATI

COMUNITATEA MSP

COLABORATORI din mediul de cercetare

PARTENERI INTERNATIONALI

ECHIPA

Remus Trandafir

Președinte

Mădălin Ioniță

Director Executiv

Paula Bădinu

Consultant în Management

Oana Pricop

Expert relația cu mediul de afaceri

 

Costin Zamfir

Expert relații internaționale

Laurențiu Dinu

Tehnician retea calculatoare

Parteneriatele între mediul de cercetare și mediul de business funcționează fără nici o problemă în condițiile în care cele doua părți își definesc corect nevoile și așteptările.

Bogdănel Budeanu
CEO , FIA Integra SRL

Doresc că proiectul MSP să reușească să se dezvolte de la an la an și să aducă în apropierea campusului Măgurele cât mai multe companii interesate real de cercetarea științifică…….MSP să promoveze și coordoneze Programe ministeriale de transfer tehnologic și să devină o punte solidă de comunicare între centrele de cercetare științifică de pe Platforma Măgurele și zona antreprenorială.

Felix Sima
Cercetător și Secretar științific INFLPR , Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației

Mi-aș dori că Măgurele să devină un cluster de consultanță tehnică în România, care să ajute prin know-how dezvoltarea parcurilor industriale din toate regiunile țării.

Vlad Măcelaru
unul din fondatorii ClarK , ochelarii inteligenți cu realitate augmentată

Profesorii trebuie să exerseze modalități variate de a transforma o strategie didactică specifică spațiului școlii într-una potrivită mediului online.

Cristina GHIȚĂ
Inspector Școlar General Adjunct, Ilfov

Trebuie sa iesim din paradigma in care ne aflam in care rezultatele cercetarii fundamentale finantate din diverse surse raman in zona academica si de cercetare iar start-up-urile care ar putea sa transpuna aceste rezultate in piata, adica sa inoveze, sunt excluse din ecosistem.

Alexandru Lăpuşan
CEO si fondator , companiei Zitec