PROSME-EEN

 

https://een.ec.europa.eu/

Titlu proiect: Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network

Acronim: PROSME

Despre Enterprise Europe Network Romania

Enterprise Europe Network (EEN)  este inițiativa Uniunii Europene, fiind cea mai mare rețea care sprijină întreprinderile să inoveze și să își dezvolte activitatea pe alte piețe, prin servicii specializate acordate de experți din cadrul a peste 600 de centre, cu expertiză specifica, situate în fiecare regiune a Uniunii Europene si nu numai. 

Obiectiv general

Proiectul „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network” oferă companiilor și întreprinzătorilor din Macroregiunea 3 servicii de sprijin în domeniul dezvoltării afacerilor, prin punerea la dispoziția organizațiilor din județele componente ale regiunilor București-Ilfov și Sud-Muntenia resursele a peste 600 de organizații partenere în Rețeaua Enterprise Europe Network.

Proiectul sprijină competitivitatea și sustenabilitatea întreprinderilor (IMM) din Macroregiunea RO3 pentru a beneficia de oportunitățile oferite de Piața Unică și piețele globale, pentru a inova, a se dezvolta și extinde la nivel internațional.

Totodată, își dorește să creeze un context și să asigure un cadru de servicii pentru IMM-uri, care să le asiste în redresarea din criza pandemică.

Obiective specifice

Sprijinirea IMM-urilor pentru:

 • Extinderea afacerilor pe Piața Unică și la nivel internațional;
 • Adoptarea măsurilor de transformare a afacerii spre sustenabilitate și digitalizare;
 • Inovare, reziliență.

Activități

 1. Management de proiect
 2. Furnizarea de servicii cu valoare adaugata clientilor retelei EEN
  • Internaționalizare;
  • Suport în cadrul Pieței Unice; 
  • Inovare și Transfer Tehnologic;
  • Acces la finanțare;
  • Digitalizare;
  • Sustenabilitate și reziliență.
 3. Promovare si comunicare
 4. Dezvoltarea retelei si cresterea capacitatii
 5. Coordonare si asigurarea calitatii

Activitatile desfășurate de MSP prin proiect au ca scop sprijinirea IMM din regiunile de dezvoltare București-Ilfov și Sud-Muntenia pentru a se dezvolta la nivel internațional și a beneficia de oportunitățile oferite de programele și politicile UE.

Toate serviciile oferite sunt gratuite și pot lua forme personalizate, care răspund nevoilor punctuale ale fiecărei companii.

Rezultate asteptate:

Scopul acestui proiect este de a consolida și continua activitatea Enterprise Europe Network. Consorțiul PROSME lucrează constant pentru a ajuta IMM-urile din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia să se dezvolte la nivel internațional și să profite de oportunitățile oferite de programele și politicile UE, prin servicii de sprijin pentru afaceri orientate spre creștere și inovare. Prezența sa în ecosistemul macro-regional a îmbogățit comunitatea de afaceri și a furnizat un număr impresionant de servicii cu impact semnificativ în ceea ce privește poziționarea pe piață, economii de costuri și crearea de locuri de muncă pentru companiile locale.

Durata: 01 ianuarie 2022- 30 iunie 2025

Finanțator: Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) în temeiul competențelor delegate de Comisia Europeană

Persoana de contact:

Informațiile și opiniile prezentate în acest site web aparțin autorilor și nu reflectă neapărat opinia oficială a Consiliului European pentru Inovare și a Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA), a Comisiei Europene sau a altor instituții europene. EIC și EISMEA nu garantează acuratețea datelor incluse în acest site web. Nici EIC, EISMEA, Comisia Europeană sau orice persoană care acționează în numele lor nu pot fi considerate responsabile pentru utilizarea acestor informații.