Bun venit în lumea

VIITORULUI!

SmartLab Măgurele este gata să primească toți elevii de clasele I-XII din Județul Ilfov.

Creat special

PENTRU COPII!

Laboratorul digital inteligent funcționează ca un centru educațional gratuit, unde copiii și adolescenții sunt așteptați alături de profesorii, educatorii sau părinții lor, pentru a învăța și a experimenta cu tehnologii de ultimă generație.

Concepte de modelare și printare 3D, de robotică sau VR/AR sunt asimilate prin joacă, pe bază de mici proiecte care stimulează imaginația și creativitatea.

Invata modelare

3D!

Echipament de

ULTIMĂ GENERAȚIE

12

sisteme ultraperformante cu software de design grafic

6

imprimante 3D

1

tablă
interactivă

2

roboţi educaţionali

multifuncţionali

2

scannere 3D

15

perechi de ochelari
de realitate virtuală

De ce

SMARTLAB MĂGURELE?

Conform Monitorului Educației și Formării, publicat de Comisia Europeană în octombrie 2018, România este una dintre țările care a atins doar câteva dintre obiectivele stabilite pentru 2020 în domeniu. Comisia Europeană spune că „sunt depuse eforturi pentru a îmbunătăți educația și formarea profesională, precum și pentru consolidarea legăturilor dintre mediul de afaceri și universități, dar, în general, relevanța educației pentru piața forței de muncă constituie, încă, o provocare.”

Școala românească funcționează, încă, pe un model teoretic de predare, care nu reușește să genereze tineri absolvenți pregătiți pentru realitățile de pe piața muncii și, cu atât mai puțin, pregătiți pentru „meseriile viitorului”.

SmartLab Măgurele reprezintă o șansă pentru elevii din Județul Ilfov să deprindă competențe digitale și să se familiarizeze cu echipamentele de ultimă generație. Acestea îi vor ajuta ca, după terminarea studiilor, să se adapteze mai ușor la cerințele pieței muncii, având în vedere că, în viitor, meseriile cele mai căutate vor avea o componentă digitală puternică.

Deloc întâmplător, SmartLab Măgurele este un proiect dezvoltat de Asociația Măgurele Science Park cu gândul la Muzeul Viitorului, alături de alte programe educaționale aflate în pregătire.

Cum puteti beneficia de tehnologia

SMARTLAB MĂGURELE?

În contextul actual, vizitele în incinta laboratorului nu sunt posibile. Am pregătit pentru voi o serie de programe online:
Link catre pagina de inscriere aici
In cadrul acestei pagini, avem si o scurta descriere a cursurilor?

Programări & întrebări la [email protected]

Programările pot fi făcute pe mail, la adresa: [email protected]

SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park şi este realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi al Consiliului Judeţean Ilfov.

Date contact

Email: [email protected]
Adresă: Strada Atomiștilor 407, etaj 2, Măgurele, Ilfov