CONCURS DE MODELARE ȘI PRINTARE 3D

Modelează Viitorul!

Ce obiect ai aduce din virtual, prin modelarea și printarea 3D, în cadrul materiei tale școlare favorite (știință, tehnologie, inginerie, matematică și nu numai)?

Știai că poți integra idei și concepte inclusiv din jocuri video, filme sau desene, dacă ele fac ca tema educațională să fie mai ușor de învățat? 

Important  este să gândești din perspectiva că vei realiza materiale suport printate 3D ce vor putea fi prezentate și altor elevi.  Totul constă în impactul “WOW” pe care ar putea să îl aibă obiectul realizat chiar de tine asupra colegilor tăi.

ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK”  în colaborare cu FORMWERK și ROBOHUB, parteneri ai comunității MSP, organizează în perioada octombrie – decembrie 2021 Concursul de modelare și printare 3D, un program dedicat elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a care învață în regiunea București-Ilfov.

Competiția face parte din proiectele educaționale inițiate și organizate de către ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK” împreună cu partenerii săi și își propune atragerea elevilor din regiunea București-Ilfov  către științele de tip STEM (Science, Technology, Engineering, Math) în activități inovativ-creative, prin intermediul modelării și printării 3D.

Concursul de Modelare și printare 3D se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2021 și are 4 (patru) etape:

1) Înscrierea și selecția participanților

Perioada de înscriere 07 – 27.10.2021, ora 23:59. Selecția participanților se va face în perioada 25 – 27.10.2021 (din motive obiective am prelungit perioada de înscriere până pe 27 octombrie), iar elevii selectați vor fi anunțați pe 29.10.2021;


2) Sesiune I (online) Modelare și printare 3D, lucru individual și selecția pentru Sesiunea II

Perioada sesiunilor online 01 – 5.11.2021, lucru individual și selecția elevilor care vor merge în etapa următoare 8 – 12.11.2021;


3) Sesiune II (în format fizic) Modelare și printare 3D, lucru individual și selecția câștigătorilor

Perioada sesiunilor în format fizic la Smart Lab Măgurele 15  -19.11.2021, lucrul individual  22 – 26.11.2021, selecția 29 – 30.11.2021;


4) Premierea

Decembrie 2021 (data exactă va fi anunțată cu cel puțin 10 zile înainte de eveniment)

Perioadele sunt estimative și pot suferi modificări, care vor fi anunțate din timp participanților.


Cine poate participa?

Competiția este deschisă tuturor elevilor de clasa a VII-a și aVIII -a, care învață în Municipiul București și județul Ilfov. Cele mai creative 20 de aplicații vor fi selectate și vor intra în con curs.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea participă la concurs și:

  • Completează FORMULAR DE ÎNSCRIERE
  • Spune-ne într-un enunț: Ce obiect ai aduce din virtual, prin modelarea și printarea 3D, în cadrul materiei tale școlare favorite (știință, tehnologie, inginerie, matematică și nu numai)?
  • Acordul părintelui / susținător legal / tutore / reprezentant legal de participare a elevului în concurs

Acordul părintelui / susținător legal / tutore / reprezentant legal vor fi trimise la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro si va avea subiectul Concurs modelare și printare 3D + numele și prenumele tău.

Juriul

Juriul este format din 3 (trei) persoane, câte o persoană din partea organizatorului Asociația ”Măgurele Science Park”  și a partenerilor FormWerk și RoboHub.

Premii

Premiile acordate în concurs ce constau în 3 echipamente de printare 3D (sau echivalentul a unui produs asemănător) sunt oferite de către partenerul FORMWERK :

  • Locul I – Imprimantă 3D – WANHAO DUPLICATOR I3 V2.1
  • Locul II – Imprimantă 3D – PrimaCreator P120
  • Locul III – Stilou 3D – XYZprinting 3D Pen Cool

IMPORTANT:

Citește cu atenție REGULAMENTUL CONCURSULUI

Persoana de contact: Iuliana Iliescu
E-mail: iuliana.iliescu@magurelesciencepark.ro
Telefon: 0751.194.718


Despre organizator

Asociația MSP sprijină Consiliul Județean Ilfov în derularea activităților specifice necesare realizării proiectului investițional Parc Științific și Tehnologic “Măgurele Science Park”, având ca prim obiectiv dezvoltarea comunității (reprezentanți ai universităților, institutelor naționale de cercetare – dezvoltare, mediului privat, antreprenorilor, studenților, elevilor, autorităților, etc) și crearea de legături de colaborare între actorii acestei comunități.

SmartLab Măgurele este un proiect dezvoltat de Asociația ”Măgurele Science Park”, un laborator digital inteligent ce funcționează ca un centru educațional gratuit, unde copiii și adolescenții sunt așteptați să învețe și să experimenteze cu tehnologii de ultimă generație.

 Despre parteneri 

FormWerk, sponsorul competiției, este o companie specializată în tehnologii 3D, în primul rând imprimare 3D, și își propune să devină lider în furnizarea de echipamente și servicii profesionale.

RoboHub este un spațiu de promovare a programării și a roboticii și se adresează tuturor celor care doresc să învețe despre acestea.

Consiliul Județean Ilfov este unul dintre membrii fondatori ai Asociației ”Măgurele Science Park” (MSP), care sprijină și promovează inițiativele MSP.