CONCURS DE MODELARE ȘI PRINTARE 3D [2021]

 

FINALIȘTII CONCURSULUI DE MODELARE ȘI PRINTARE 3D

Ziua de vineri, 9 decembrie, a fost una extrem de importantă. Și nu o spunem doar noi, ci și cei opt elevi finaliști ai Concursului de modelare și printare 3D.

Și pentru că a fost o ocazie specială, ne-am dorit să avem alături de noi o serie de invitați entuziaști, care s-au bucurat în tandem cu cei mici și le-au oferit câteva sfaturi și cuvinte de încurajare.

Află aici cine sunt câștigătorii Concursului de modelare și printare 3D?

***

SESIUNI DE PRINTARE 3D

Cea de-a doua etapă a concursului s-a desfășurat în perioada 23-25 noiembrie în format fizic la SmartLab, în orașul Măgurele, acolo unde 8 participanți au avut ocazia să lucreze, efectiv, cu imprimantele 3D din laborator, sub îndrumarea colegului nostru Laurențiu Dinu, care a fost alături de ei și s-a asigurat că primesc răspunsuri la toate întrebările.

Au fost 3 zile marcate de curiozitate și entuziasm, elevii la final fiind mult mai increzători pentru a aborda ultima etapă, prezentarea proiectelor in fața juriului.

Vezi povestea participanților care au trecut în etapa a doua aici și aici & Meet the Jury:

Ana-Maria Stancu

Yannick Bastian

Iuliana Iliescu

***

SESIUNI ONLINE DE MODELARE 3D

În perioada 8 – 11 noiembrie am dat startul sesiunilor de modelare 3D. Timp de 4 zile, colegul nostru, Laurentiu Dinu, i-a ghidat pe pe participanți într-o scurtă introducere în programul TinkerCad. Cei 15 tineri selectati au luat parte la activitățile concursului în format online.

Cum s-au desfasurat sesiunile online vezi aici și aici.

 

***

SELECTIA PARTICIPANȚILOR

Vineri, 29 octombrie 2021, s-au încheiat înscrierile la Concursul de modelare și printare 3D, organizat de ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK”  în colaborare cu FORMWERK și ROBOHUB, parteneri ai comunității MSP.

15 elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, au fost selectați de către organizatori pentru a lua parte la prima fază a proiectului, care constă în sesiuni online de modelare și printare 3D, lucru individual și selecția pentru etapa a doua a proiectului. În această etapă, elevii se vor familiariza cu programul Tinkercad, cu interfața și instrumentele de lucru și vor face un plan pentru a-și transforma ideea în realitate.

Participanții sunt din regiunea București-Ilfov și aparțin următoarelor unități de învățământ: Școala Gimnazială nr. 56 (București), Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes (București), Școala Gimnazială nr. 194 (București), Școala Gimnaziala Orizont (București), Școala Gimnazială Avram Iancu (București), Școala Gimnazială George Bacovia (București), Scoala Gimnazială nr. 1 Bragadiru (Ilfov), Liceul Pedagogic Anastasia Popescu (București), Liceul de Arte Nicolae Tonitza (București), Liceul Bilingv Ita Wegman (București), Liceul Internațional King George, Liceul Vintilă Brătianu (Ilfov),  Școala Gimnazială nr. 2 (București), Școala nr. 280 (București).

Le urăm mult succes, tuturor participanților!

***

ANUNȚ CONCURS

Modelează Viitorul!

Ce obiect ai aduce din virtual, prin modelarea și printarea 3D, în cadrul materiei tale școlare favorite (știință, tehnologie, inginerie, matematică și nu numai)?

Știai că poți integra idei și concepte inclusiv din jocuri video, filme sau desene, dacă ele fac ca tema educațională să fie mai ușor de învățat? 

Important  este să gândești din perspectiva că vei realiza materiale suport printate 3D ce vor putea fi prezentate și altor elevi.  Totul constă în impactul “WOW” pe care ar putea să îl aibă obiectul realizat chiar de tine asupra colegilor tăi.

 

ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK”  în colaborare cu FORMWERK și ROBOHUB, parteneri ai comunității MSP, organizează în perioada octombrie – decembrie 2021 Concursul de modelare și printare 3D, un program dedicat elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a care învață în regiunea București-Ilfov.

Competiția face parte din proiectele educaționale inițiate și organizate de către ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK” împreună cu partenerii săi și își propune atragerea elevilor din regiunea București-Ilfov  către științele de tip STEM (Science, Technology, Engineering, Math) în activități inovativ-creative, prin intermediul modelării și printării 3D.

Concursul de Modelare și printare 3D se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2021 și are 4 (patru) etape:

1) Înscrierea și selecția participanților

Am prelungit perioada de înscriere până pe 29 octombrie.

Perioada de înscriere 07 -29.10.2021, ora 23:59.

Selecția participanților se va face în perioada 01-03.11.2021, iar elevii selectați vor fi anunțați pe 05.11.2021;

2) Sesiune I (online) Modelare și printare 3D, lucru individual și selecția pentru Sesiunea II

Perioada sesiunilor online 08 – 12.11.2021, lucru individual și selecția elevilor care vor merge în etapa următoare 15 – 19.11.2021;

3) Sesiune II (în format fizic) Modelare și printare 3D, lucru individual și selecția câștigătorilor

Perioada sesiunilor în format fizic la Smart Lab Măgurele perioada 22  -26.11.2021, lucrul individual  29.11 – 03.12.2021, selecția se va face în perioada 06-07.12.2021;

4) Premierea

Decembrie 2021 (data exactă va fi anunțată cu cel puțin 5 zile înainte de eveniment).

Perioadele sunt estimative și pot suferi modificări, care vor fi anunțate din timp participanților.

 


 

Cine poate participa?

Competiția este deschisă tuturor elevilor de clasa a VII-a și aVIII -a, care învață în Municipiul București și județul Ilfov. Cele mai creative 20 de aplicații vor fi selectate și vor intra în con curs.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea participă la concurs și:

  • Completează FORMULAR DE ÎNSCRIERE
  • Spune-ne într-un enunț: Ce obiect ai aduce din virtual, prin modelarea și printarea 3D, în cadrul materiei tale școlare favorite (știință, tehnologie, inginerie, matematică și nu numai)?
  • Acordul părintelui / susținător legal / tutore / reprezentant legal de participare a elevului în concurs

Acordul părintelui / susținător legal / tutore / reprezentant legal vor fi trimise la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro si va avea subiectul Concurs modelare și printare 3D + numele și prenumele tău.

Juriul

Juriul este format din 3 (trei) persoane, câte o persoană din partea organizatorului Asociația ”Măgurele Science Park”  și a partenerilor FormWerk și RoboHub.

Premii

Premiile acordate în concurs ce constau în 3 echipamente de printare 3D (sau echivalentul a unui produs asemănător) sunt oferite de către partenerul FORMWERK :

  • Locul I – Imprimantă 3D – WANHAO DUPLICATOR I3 V2.1
  • Locul II – Imprimantă 3D – PrimaCreator P120
  • Locul III – Stilou 3D – XYZprinting 3D Pen Cool

IMPORTANT:

Citește cu atenție REGULAMENTUL CONCURSULUI

Persoana de contact: Iuliana Iliescu
E-mail: iuliana.iliescu@magurelesciencepark.ro
Telefon: 0751.194.718


Despre organizator

Asociația MSP sprijină Consiliul Județean Ilfov în derularea activităților specifice necesare realizării proiectului investițional Parc Științific și Tehnologic “Măgurele Science Park”, având ca prim obiectiv dezvoltarea comunității (reprezentanți ai universităților, institutelor naționale de cercetare – dezvoltare, mediului privat, antreprenorilor, studenților, elevilor, autorităților, etc) și crearea de legături de colaborare între actorii acestei comunități.

 

SmartLab Măgurele este un proiect dezvoltat de Asociația ”Măgurele Science Park”, un laborator digital inteligent ce funcționează ca un centru educațional gratuit, unde copiii și adolescenții sunt așteptați să învețe și să experimenteze cu tehnologii de ultimă generație.

 

 Despre parteneri 

FormWerk, sponsorul competiției, este o companie specializată în tehnologii 3D, în primul rând imprimare 3D, și își propune să devină lider în furnizarea de echipamente și servicii profesionale.

 

RoboHub este un spațiu de promovare a programării și a roboticii și se adresează tuturor celor care doresc să învețe despre acestea.

 

Consiliul Județean Ilfov este unul dintre membrii fondatori ai Asociației ”Măgurele Science Park” (MSP), care sprijină și promovează inițiativele MSP.

Articole Eveniment