Bun venit
în lumea
viitorului!

SmartLab Măgurele şi-a deschis porţile şi este gata să îi primească pe elevii din clasele V-XII din judeţul Ilfov.

Creat special
pentru copii!

Laboratorul digital inteligent funcţionează ca un centrul educațional gratuit unde copiii şi adolescenţii sunt aşteptaţi alături de profesorii lor, pentru a aborda subiectele din programa şcolară într-un mod inovator, cu ajutorul tehnologiei moderne.

Orele vor deveni astfel interactive, iar elevii vor înţelege mai bine conceptele şi îşi vor însuşi mult mai rapid noţiunile predate.

Laboratorul poate primi grupe de până la 8-10 copii, ce vor avea acces la tehnologii 3D, VR sau AR.

Echipament de
ULTIMĂ GENERAȚIE

9
laptopuri cu softuri de design grafic incluse
3
desktopuri cu softuri de design grafic
1
tablă
interactivă
1
imprimantă
3D multicoloră
5
imprimante
3D monocrome
2
scannere 3D
15
perechi de ochelari
de realitate virtuală
2
roboţi educaţionali multifuncţionali

De ce SmartLab Măgurele?

Conform Monitorului educației și formării, publicat de Comisia Europeană în octombrie 2018, România este una dintre ţările care a atins doar câteva dintre obiectivele stabilite pentru 2020, în domeniu. Comisia Europeană spune că “sunt depuse eforturi pentru a îmbunătăți educația și formarea profesională, precum și pentru consolidarea legăturilor dintre mediul de afaceri și universități, dar, în general, “relevanța educației pentru piața forței de muncă constituie, încă, o provocare.”

Școala românească funcţionează, încă, pe un model teoretic de predare, care nu reuşeşte să genereze tineri absolvenţi pregătiţi pentru realităţile de pe piaţa muncii şi, cu atât mai puţin, pregătiţi pentru „meseriile viitorului”.

SmartLab Măgurele reprezintă o şansă pentru elevii din judeţul Ilfov să deprindă competenţe digitale şi să se familiarizeze cu echipamente de ultimă generaţie. Acestea îi vor ajuta ca, după terminarea studiilor, să se adapteze mai uşor la cerinţele pieţei muncii, având în vedere că, în viitor, meseriile cele mai căutate vor avea o puternică componentă digitală.

Deloc întâmplător, SmartLab Măgurele este situat în incinta Măgurele Science Park şi face parte din proiectul Muzeul Viitorului, alături de alte programe educaţionale aflate în pregătire.

Cum puteti beneficia de tehnologia
SmartLab Măgurele?

Laboratorul digital inteligent este la dispoziţia elevilor şi profesorilor din şcolile şi liceele judeţului Ilfov, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul 9:00-18:00, cu programare prealabilă.

Grupurile nu trebuie să depăşească 8-10 elevi şi este obligatoriu ca aceştia să fie însoţiţi de către un profesor. Pe parcursul orelor petrecute în SmartLab Măgurele, ei vor fi ghidaţi de către un membru al echipei MSP, care îi va ajuta să folosească echipamentele.

Programările pot fi făcute pe mail, la adresa: smartlab@magurelesciencepark.ro
SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park şi este realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi al Consiliului Judeţean Ilfov.

Date contact

Email: smartlab@magurelesciencepark.ro
Telefon: 021 212 5695, int. 607
Adresă: IFA, Strada Atomiștilor 407, etaj 2, Măgurele 077125
Copyright © 2019 MSP - Magurele Science Park